Lihaverolle kenkää!

Maanantai 6.2.2017 - Henna Takatalo


Henna_Takatalo.jpg

Lihaverolle kenkää!

Nuoremman polven demarit ehdottivat Sdp:n puoluekokouksessa lihaveroa. Tämä ei kuitenkaan mennyt läpi puoluekokouksessa. Tästä nuoret demarit kimpaantuivat. ”Lihansyönti on suurin ilmastouhka ja te vain nauratte sille” Myös Demarinuorten poliittisessa ohjelmassa 2016 lausutaan näin: ”Lihantuotanto on suurin yksittäinen ilmastolle haitallisten päästöjen aiheuttaja. Suomen tulee vähentää tehotuotetun lihan kulutusta siirtämällä sen tukia vaihtoehtoisten proteiinilähteiden tukemiseen ja asettamalla erillinen lihavero tehotuotetulle lihalle.” 

Tässäpä Keskustanuoren näkökulmaa asiasta: Suomessa on maailman ympäristöystävällisin ja eettisin maaseutu. Suomi ei ole tehotuotantomaa. Suomessa Keskusta vie koko ajan eteenpäin uusiutuvan- ja bioenergian käyttöä. Bioenergian lähteitä on esimerkiksi eläinten lanta. Viljakasvien viljelyyn kelpaamattomat nurmet hyödynnetään laidunmaina. 

Suomi on siitä hieno maa, että täällä on otolliset olot naudanlihantuotantoon. Meillä on makeaa vettä ja loistavia nurmia. Maaperämme sopii hyvin viljakasvien viljelyyn. Meidän tuotantomme on sopivassa suhteessa veden ja maan kanssa. Koko asian ydin ja ratkaisu on: Osta vain Suomalaista lihaa. Näin tiedät, että syöt vastuullisesti tuotettua lihaa. 

Mielestäni on tekopyhää ajatella lihaveroa samaan aikaan kun halpuutetaan ja hankitaan ulkomailta antibiottilihaa. Suljemmeko tässä asiassa vain silmämme emmekä katso Amerikan oikeita tehotuottajia? Näemme vain omat kansalaisemme tehotuottajina. On jokaisen ihmisen vapaus ostaa kaupasta kohtuuhintaista laadukasta Suomalaista lihaa, joka on lähellä tuotettu. Tasa-arvo ennen kaikkea. Ollaan ylpeitä monimuotoisesta maaseudustamme.

Henna Takatalo

Eläinhoitolayrittäjä ja tulevaisuuden maanviljelijä

Liedon Keskustan kunnallisvaaliehdokas 2017

Varsinais-Suomen Keskustanuorten johtokunnan jäsen

Liedon Keskustan Johtokunnan jäsen

Avainsanat: lihavero, demarinuoret


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini